Test zelf uw website in minder dan 1 minuut

WebsiteanalyseMisschien haalt u niet het verwachte resultaat uit uw website, en vraagt u zich af waarom? Heel dikwijls is dit eenvoudigweg omdat hij moeilijk te vinden is in Google.

Er bestaat een manier om zelf in minder dan één minuut te weten te komen hoe sterk de kansen van uw site zijn. Hier volgt ze:

 

  1. Ga naar www.google.be
  2. In het zoekvak tikt u in: site:www.uwsite.be, waarbij u natuurlijk 'uwsite.be' vervangt door de domeinnaam van uw site.
  3. U krijgt een lijst met alle pagina's die Google van uw website kent, waar u snel de kracht kunt evalueren als u volgende elementen bekijkt:

Geïndexeerde pagina's

Hoeveel pagina's kent Google ? U vindt dit aantal in de resultatenpagina vlak onder het zoekvak aan de linkerkant

Test zelf uw website

Zijn dit er voldoende? Als Google slechts een paar pagina's van uw site kent, dan schort er iets aan de transparantie van uw navigatie: Google vindt niet alle pagina's. Een vuistregel is:

  • Minder dan 50: Zwak. Google kan niet geloven dat u maar zoveel te vertellen heeft over uw activiteit
  • Vanaf 100: Beter, maar hoe meer hoe beter

Paginatitel

De Paginatitel : Hetgeen in blauw en onderlijnd staat (of purper, als u de pagina recent bezocht hebt)

  • Is die steeds verschillend?
  • Bevat deze titel de juiste zoektermen voor die specifieke pagina, in de bewoordingen van uw klanten (al dan niet vakmensen)?

Beschrijving

De Beschrijving : Hetgeen in zwart onder de paginatitel staat

  • Is die ook steeds verschillend? Elke pagina gaat over iets anders, en ook de beschrijving moet dus steeds verschillend zijn.
  • Is dit een duidelijke, goed leesbare tekst, die bezoekers uitnodigt om uw site te bezoeken? Een goede commerciële advertentie voor die pagina?
  • Bevat die ook de juiste zoektermen voor deze specifieke pagina?

Deze gegevens zijn een eerste indicatie over de vindbaarheid van uw website, maar uiteraard niet de enige. Als uw site op deze eenvoudige test echter al niet goed scoort, dan loopt u een enorm deel van uw marktpotentieel mis.

Wilt u hier iets aan doen? Neem dan contact op met ons.

Deel dit bericht